Wednesday, 30 January 2013

Big Bang



salam .. hari ni nak story pasal konsert bigbang yang tersangat la best!!!!! 

aku memang minat giler kt citer korea kan..penyanyi korea pun aku minat gak..tahun sebelum ni aku pegi konsert super junior. ..but tahun 2012. bigbang time hee...

group bigbang ni dah start tip top sama macm group super junior..lagu lagu diaorang pun semua best2..sekali dengar..confirm repeat again n again heee..

27/10 bigbang nak wat konsert bigbang alive in malaysia...!!!!!! arhhhh memang mood nak pergi sangat ni..lagi pun buat kat stadium merdeka..stadium merdeka tersangat la dekat ngan rumah aku kan... :),sangat tk melepaskan peluang hee.. 

thnk to my dear fara yang alwys ingat kt aku biler ade konsert2 korea nih.!! disebabkan fara la aku dapat tiket pergi konsert bigBang...hoyeah!!!..tiket paling murah rm198..n of coz aku amik yang murah kan.. (bajet lari ) :P 

patot nye aku pegi ngan fara..but disebabkan fara ada hal yang tk dpat dielak kan...so aku ajak la chinguya aiza..folo..hee.nasib baik aiza on saje
tarikh yang di tunggu tunggu...akhirnye jeng jeng jeng ,,,Bigbang im still alive...welcome to malaysia fantastic baby ...yeah!!!

time konsert ni series hujan lebat sangt..nasib la my dad n my mr.bean bear..dah pesan bawak payung!! :), hujan smpai kul 8 ..konsert strt kul 8 ..so tk yah pakai payung dah hee...
time konsert ni jugak leh duduk sebaris ngan kawan sekolah aku...si leha..hee..tk sgke jumpe n dapat having fun togther yeahh... !! :)

konsert sampai kul 12.30 malam...8 until 12.30,,ok la kan sangt tk rugi sebab,,konsert die memang terbaek laa..hee..series xbuhsan langsung...sesaat pun tk dirugi kan :)

bigbang memang best laaa...!!!!! 






























nasib la tk duduk  jauh sangat ngn stage..so bole la amik gambar dekat sikit..ni dah zoom abis..heee
sangat best konsert nih...yeah!!!! 

thnk fara... thnk aiza sudi nk beli tiket uh last minute,thnk kt my dad yang antr sampai kt stadium
(ayah sporting nih) thnk beanbear sentice pesan hati2 ....

thnk leha...join kamii wee~~~ 


booom skalalakakakalalaalkaakla hee.



kat tepi tbs pun leh on9 taw hee... :)

bybyee.... salam.....




jom Recycle Duit

salam belog...citer recyle duit ni ..sebnarnya citer kt blog lama ...aq copy paste balik..coz citer ni dapat beri pengetahuan kt orang yg tak taw lagi hee ... :)



assalmualaikum
anio
^^

hola my belog,,arini nak setori morie pasal duit (money money money)
emm.... semua orang nak duet kan.duet kan semacam penting kat diri masing masing...tapi arini aku nak setori pasal recycle duet..nak taw kenapa??

camni citer nye ^^...kebiasaanye kite kalau dapat duet daripada peniaga atau dari orang laen,,mesti kite dapat duet yang terkoyak skit.terselatep skit,terlobang sana sini,tercop sepah sepah kannnnnnnn...banyak laa ter ter lagi......

kalau dah dapat duet camni kite mesti la kurang pasti nak guna,coz banyak cacat cela nye..ade orang yang tak kisah amik jerr duet yang macam ni.tapi ade orang yang memilih bagai nak gile..kate duet koyak tak ambil la..tak laku la....banyak sangat alasan yang diowg bagi.....

tapi kalau korang nak taw..korang boleh jer amik duet koyak ni ..then recycle jer balik ...(mesti pelik camne nak recycle duet ni) 

sebelum ni aku ade cakap aku ade family bsnesskan...ok biasala berniaga mana mana memang akan dapat duit KOYAK ,LOBANG,COP,SALETEP...tipulaa kalau tak dapat duet cmni...if u all nak taw aku ambil jerr duet yang macam ni coz aku dah biase pegi recycle duet duet ni hehehk...(duit malysia saja)...^^


senang jer nak recycle duit ni....if u all nak taw u all leh recycle duet duet ni dekat BANK NEGARA...^__^..u all bagi jer duet duet RM yang rosak ni kat pegawai yang bertugas ,,then korang akan dapat duit yang elok ..jumlah yang sama korang akan dapat.....

nak taw camne nak buat...
mule mule kumpulkan duet duet yang rosak too
then u all ambil kertas A4 ,tampalkan duit rosak too atas kertas A4 tadi,
lepas dah beres main tampal tampal..ambil gunting...
then gunting ikut bentuk duet kertas yang u all tampal tadi....

contoh3 nye ade kat bawah ni :

cth :duet rosak yang aku dapat

banyakkan duit rosak yang aku dapat ^^
sesi penampalan duet mggunakan gam ^^
semua duit dah siap di tampal tggu nak gunting jer.....wee~~~~~~~~....tengok semua nilai rm ada kan hohohh....duet syiling rm1 ringgit pun orang bank negara nak taw..

so u all  u all ni if dapat duet yang macam ni..jangan risau boleh guna sebenarnye..n boleh recycle sebenarnye....,,pegi jer kat bank negara too..bukan kena tangkap pun hehehekk...^__^..

to makcik pakcik yang tengok saya buat tampal tampal duet ni..jangan la ingat saya giler..coz saya buat cmni ade sobab ,,,saya nak poie recycle balik kt BANK NEGARA too..!!!!!!.........^^....


dah penat membebel di pagi buteee ni,...terase haus lak..so apalagi ,,jom jemput layan teh o ais...kaw...^^

selamt membace...if xfaham macam ne nak buat...komen jer kat setori ni..nnti saya ajar sloww n sirtdy.... okkk ...

aniocesayo,,adiosa...kamsamida....^x^.....



bLa bla bla bla .......

salam... series lama dah tak tulis blog ni..last tahun 2011.. then 2012 stop tulis blog dah..mybe sebb masa yang sangat pack..uat sy xde mase nk tulis blog hee..now dah tahun 2013 ...huuu cepatnye dah masuk tahun baru kan ... 

now nk rajin2 updte blog ni ngee.... 
 hurmm taun 2012 sangt pack... kawan2 bertunang kawan2 kahwin,my study lgi..bsness lagi heee .... 

tapi dengan semua ni leh wat hidup aku happy..happy di kelilingi insan2 yang disayangi ..*chewah*

now my stdy dah masuk tahap 4 ( hoyeah akan menjadi juruteknik cmputer nanti) insyallah..

nak cerite story taun 2012 la.tapi cerita sikit jerla.. ^^

tahun 2012..meningkat lagi la umo aku untuk angka seterusnya heee 
my sweet 22 101012..(sweet la sgt kan ) :P,t's ok just age aje...but muke maintain mude lagi... 
alhamdllah ..coz my bufday tahun ni tiada musibah yang berlaku amin... bersyukur sgt..

taun 2012 my bufday celebrte with my chiguya aiza.kami lahir bulan yang sama but tarikh yg berbeza...beza 3 hari jer pun ^^ best memori share with aiza... 

yang ade time my bufday aiza,riezal,ain.n my family.. time ni ain bawak tepung tok aiza..hee..aku kena gak..tapi sikit jer,...

memori 10131012








 bybyeee too jer nak citer...hee peace... nanti sambung lagi...









 

Saturday, 31 December 2011

2011



haloo semua..arini gadis october nk setori sikit pasal taun 2011 ni kenn!!
sekejap jer dah nak masuk 2012 ..huh!!byak benda yang belum tercapai time 2011..tapi takpela ..kite lanjutkan jer kt 2012 he3

arini nak setori apa yang belaku kat aku sepanjang taun 2011 ni.,,^^
 ok so taun 2011 maybe taun heppi kot utk aku..coz 2011 byak lak mber2 aku kawen n tung he2...

so kite setori yang tunang dulu la yerk.,,11 december 2011 my fwen tunang sudah dengan boyfren die..merangkap mber 1 class wee~~sweet sgt...so ni die pic nye


selamat bertunang wanie embam..hope pertunangan ni kekal hingga ke hari perkhwinan bebeh <3<3 ^_^




ok next setori lak ,,pasal my fwen jugak tapi ni kes berkahwin yerk..hehehe..setelah lama bercinta kenn.akhirnye die pun naek pelamin..yahooo like sudah..(coz we oll mmg tggu die ni kawen) :P ..so 18 december 2011..si farah pun selamat menjadi isteri orang ...
time ni we olls smua from melaka snggup ke hulu selangor nk datang majlis die ni..nasib perjalanan lancar jer...guna gps bagaila kan nk cari rumahnye..coz xpenah g pun hahak

my sweet farah nye pic








wish kt u farah..semoge berbahgia dengan pasangan smpai akhir hayat yerk darling...aminnn !! ^^

last setori lak...my mom bufday puan zaitonn..wee~ time krismas bufday nye 25-12-2011
tiap2 taun memg celbrte..tapi celbrte kt umah jela kann..soo taun 2011 laen mcam sikit smbutan nye ahakss..taun ni celbrte kt dreambox..taun ni bukan celbrte sorang2..but my mom share celbrte with her sister a.k.a makngah ani ku hehe...diowg nye tarikh lahir sama but tahun je laen..so sngt meriah jadi nye..dikelilingi anak2 kecayangn muahahhh
dan mkngah n anknye intan yg sgt2 sempoi....<3<3<3  

luvvv yumie ^^

my family

makngah n my mom ^^

sweet memory

mkngah n ank nye intan ^^


 wee~~ habis sudah setori aku untuk tahun 2011 nih...taun 2011 penuh dengan kegembiraan ..warna warni ..nw memory...hope taun 2011 korang pun heppi macam aku yerkk peace


now tggu masuk tahun 2012 pulak..nanti ade setori pasal 2012 yerk ^^
n hope taun 2012 aku pun akan heppi mcm taun 2011...
sayang kt kowang smua..muahhhh..... n i wish u hepi new year okkk!!!! 


kamsamida ^^, <3










 

Monday, 28 November 2011

Sweet MeMory ^^




hello blogger..arini ade setori special nak share dengan u olls ^^,tapi sebelum tue,jum kite imbas kembali ek
(macam sastera  ni) he3

Ok nak setori skit la..dulu aku sekolah rendah dekat SK PANDAN JAYA kl, dan bermula la aku nye perjalanan hidup sebagai seorang pelajar sekolah rendah ^^ , aku dulu jadi pustakawan kat sekolah,nak aktif sukan tak boleh lak ..coz time darjah 3 aku kena apendix la pulak hoho..terusla masuk kelab permainan dalaman : ( , ok time sekolah rendah ni biasela kan budak-budak mule nak cari ,nak kenal jadi kawan kan..so aku pun sama gak camtooo hehe...rase macam dah sebulan lebih kat sekolah too..aku pun rapat la dengan 3 orang budak ni, nama nya Suria fatin, Aizan azleen n Zafira ,,we ollss lain-lain class,bile time rehat baru lepak sesama hehhehe..rasenye banyak aktiviti yang kiteowg buat sesame,biler petang jer maen kt padang sama2 ^^,kebetulan rumah dekat pulak ^^, semakin hari semakin rapat semakin akrab gitoo..
( walaupun class lain2 )


sampailaa tamat darjah 6 (upsr) ,( selaloonye kawan if dah bis upsr cnfirm dah lost cntct kan ) tapi aku nye citer lain sikit hehe.. lepas je darjah 6 aku kena pindah sekolah melaka pulak hohoh3..aku stay hostel ^^, so bermula la perjalanan hidup aku sebagai pelajar sekolah menengah kebangsaan Sultan Alauddin ^_^

(dah abis imbas kembali)

biler dah masuk form1 dah dalam sebulan or 2 bulan aku pun dapat kawan baru ^^,blier dah ade kawan baru,tak semestinya kite lupakan kawan yang lama kan kan ^^. dulu2 takde handphone so apa lagi aku pun pakai posto2 la surat dari melaka terbang ke orang k.l wee~~~ , aku berutus surat dengan kawan rapat aku time skolah rendah dulu si suria fatin, dalam surat too aku citer la mcm ne aku kt ngeri melaka then macam mana life die skunk ^^ , time to aku ade alamat umah die sorang jer huhhuh,coz xsempat nk mintak kt aizan n zafira ,,lama gak we olls utus2 surat...smpaila ada handphone pastoo tukar number phone dan aku pun dapat number phone aizan n zafira sekali ( sonok giler kot dapat number diowg ni) 

walaupun we olls xjumpe,tapi we olls sentice tnya kabar ,,if ade kawan pun..kami saling ingat mngigati ^^ , 

Sampailaa masing- masing dah menjagkau umo 21 taun huhuh (lama kot ) ^^, tanya kabar melalui sms n facebook,tak pernah face to face kot  coz masing2 sibuk ^,^

sangat-sangat la lama tak jumpe diowg ni ..^^, (aku kadang2 pkir gak,bler la dapat lepak ngan diowg mcm skula rendah dulu2) : ( 

24-11-2011 my wish cme true sudah ... tarikh ni yang telah temukan kami semula 
( tapi time ni zafira xde coz die kat nilai) 

mase nak jumpe ni..perasaan memang laen macam,( berdebar2, takot ,terharu , err segan coz nanti tak taw nk cakap apa ) coz dah bertahun tak jumpe kot hohoh3.

then aku text sue n ijan ajak jumpe kat tesco ampang warung santai ,
time ni aku n aizan dah sampai... sementara tggu sue..we olls citcat la,, ^^,then tak lama too sue pun sampai ..dari pintu masuk dah npk die senyum hehe..( time ni memang perasaan teruja gilerrrr ) 

permulaan jumpa cam segan2 la jugak coz dah lama bonar x jumpe..tapi tak lama too cam biase..(gelak ketawa sesama) layan kegilaan masing2..buka setori time skolah rendah dulu2 heheh...( best giler)

Masing- masing macam takcaya dapat jumpe balik ^_^, bagi aku ni memang sweeet memory sangat,coz susah kite nak kekalkan persahabatan yang terjalin dari sekolah rendah then aku pindah still tanya kabar,rajin balas surat.. ( sweet sangt) thnk to abg posman yang tolong menghantar surat2 kami ..

tak sangke semua dah smakin matang, semakin cantik ^^ ( dulu skolah rendah takyah ckap la kan sangat2 nakal heheh )

aku happy sangat coz masing2 semua dah berjaya..ade yang kje,ade yang smbung study ..harap pershbtan ni tkkan tamat kt sini tp insyallah akan kekal hinggat akhir hayat aminn ....^^

thank sangt kat my best fweeennn sue n ijan coz lepaking aritoo,,thnk too sue yang bagi adiah kt aku heh3,
u olls telah create kan 1 memori terindah untuk aku , 

to zafira dont worry kami pun gilerr rindu kt ko taw..tggu la nanti we olls datang nilai yerk ^^

kat sini yang boleh aku ckap,,if kite nak kekalkan sesuatu persahabatan to,kite kenala saling ingat mingigati,xkisah jauh mana u olls pegi ,korang kenala saling ingat mengigati,,dengan care ni kot aku dapat kekal kan persahbatan aku dengan ijan sue n z ^^  

kat bawah ni ade skit pic time we olls jumpe,,penuh dengan kegembiraan 

time ni tengah call zafira ^^
ni kes malu3 nak amik pic :P

^^__^^

Aizan Azleen

thnk sue bagi kami adiah yang cute

sue malu sangt ^^

akhir pic jadi gak hahak
Ini aku laa hehehe

Suria Fatin


Hoyeah......mood heppi giler...time tulis setori ni,layan lagu adele sekali..terbaekk wokk !!!
thnk sape2 yang sudi bace  n sudi komen ^^